Siirry suoraan sisältöön.

Luottokortin ikäraja

Luottokorttien ikärajat –  miksi ja kuinka paljon ne vaihtelevat?

Ensimmäisen luottokorttinsa hankintaa pohtivan on eri korttivaihtoehtoja vertaillessaan usein kiinnitettävä huomiota muiden seikkojen ohella myös luottokortin ikärajaan. Mitä nuorempi hakija, sitä enemmän haettavissa olevien korttien valikoima kapenee. Miksi luottokorteissa on ikärajat, ja kuinka korkeita ne yleensä ovat?

Ikärajan perusteena oletettu kyky vastuulliseen rahankäyttöön

Ikärajan sisällyttäminen luottokortin saamisen ehtoihin perustuu ajatukseen siitä, että nuoret ovat rahan käytön suhteen keskimäärin holtittomampia kuin vanhempi polvi ja näin ollen todennäköisempiä nostamaan luottoa yli oman maksukykynsä. Ikärajalla luottokortin myöntävä taho siis pyrkii pienentämään riskiä siitä, ettei saa omiaan takaisin. Toisaalta ikärajakäytännön voidaan myös ajatella suojelevan törsäämiseen alttiita nuoria maksuvaikeuksiin joutumiselta.

Eri luottokorttien ikärajat vaihtelevat 23 vuoden molemmin puolin

Luottokortteja myöntävien pankkien välillä on eroja kortin saamisen vähimmäisiässä. Lähes kaikkien luottokorttien alaikäraja osuu välille 18—24 vuotta. Koska maamme laki ei salli luottokortin myöntämistä alaikäiselle (lukuun ottamatta täysi-ikäisen luottokortille myönnettäviä rinnakkaiskortteja), nuorimmillaan oman luottokortin voi Suomessa saada 18 vuotta täyttänyt. Osa luottokorttia tarjoavista pankeista kuitenkin edellyttää korkeampaa ikää, esimerkiksi 20 tai jopa 24 vuotta.

Komplett Bankista vuosimaksuton luottokortti 23 vuoden ikärajalla

Monista muista matalan ikärajan korteista poiketen Komplett Bank Mastercardissa ei ole vuosimaksua. Luottokortissa on 23 vuoden ikäraja, ja siihen voi hakea jopa 10 000 euron luottorajan. Nostetulle luotolle kortti tarjoaa peräti 50 päivää korotonta maksuaikaa.

Muita Komplett Bank Mastercardin tarjoamia etuja ovat mm. 1–2 % bonuksen kertyminen kaikista kortilla tehdyistä ostoista, mahdollisuus kortin tunnusluvun valitsemiseen itse, käteisnostot ilman käsittelymaksua sekä monipuolinen vakuutuspaketti, joka tekee kortin käyttämisestä turvallista.

Maltillinen korko ja mahdollisuus korkovapaaseen maksulykkäykseen

Komplett Bankin luottokortissa luoton takaisinmaksamiseen on jopa 50 päivää aikaa ennen kuin se alkaa kerryttää korkoa. Mikäli takaisinmaksuun kuitenkin tarvitsee enemmän aikaa, on kortin korko kuitenkin varsin maltillinen. Kun luottokorttilaskun maksaa vain osittain, maksamatta jääneelle summalle kertyy korkoa sivun alareunassa olevan esimerkin mukaan.  

Kattava vakuutuspaketti

Komplett Bank Mastercard tarjoaa käyttäjälleen kolme eri vakuutusta ilman lisäveloitusta sekä lisäksi mahdollisuuden maksuturvavakuutuksen ottamiseen lisämaksusta.

Korttiin sisältyvät vakuutukset ovat ostoturvavakuutus, henkilöllisyysvarkausvakuutus, sekä matka- ja peruutusvakuutus. Ostoturva kattaa kortilla tehdyn ostoksen äkillisestä ja odottomattomasta vahingoittumisesta aiheutuneita kuluja aina 2 500 euroon asti. Henkilöllisyysvarkausvakuutus korvaa henkilöllisyysvarkaudesta aiheutuneita kuluja maksimissaan 10 000 euroon saakka. Matka- ja peruutusvakuutus koskee sekä kortinhaltijaa että tämän puolisoa ja lapsia näiden matkustaessa kortinhaltijan kanssa. Vakuutus kattaa enimmillään kolme kanssamatkustajaa ja korkeintaan 60 päivän pituisen, Komplett Bank Mastercard -luottokortilla maksetun matkan.

Bonusta jokaisesta ostoksesta

Korttiin sisältyvä bonusohjelma palkitsee käyttäjän kerryttämällä bonuspisteitä jokaisesta kortilla tehdystä ostoksesta. Mastercard-verkkokaupoissa bonusta kertyy 2 % ostosummasta, muualla tehdyistä ostoksista 1 %. Kertyneet bonuspisteet voi käyttää suoraan luottokortin laskujen maksamiseen.

Opiskelijalle sopiva luottokortti: matala ikäraja eikä vaatimusta säännöllisistä palkkatuloista

Matalan ikärajan lisäksi Komplett Bankin Mastercard on hyvä luottokortti opiskelijalle myös siksi, että kortin saamisen ehtona ei ole tiettyä kerättyä opintopistemäärää tai säännöllisiä palkkatuloja. Mikäli kortin 23 vuoden ikäraja ei siis tule vastaan, myös vasta opintonsa aloittaneet opiskelijat, joilla on esimerkiksi vain osa-aikatöitä voivat siis hakea luottokorttia Komplett Bankista.

Komplett Bank Mastercard – yksi kortti, useita etuja

Yhteenveto Komplett Bank Mastercard -luottokortin tarjoamista eduista:

  • Ei vuosi- tai kuukausimaksua
  • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa nostetulle luotolle
  • Jopa 10 000 euron luottoraja
  • Bonusta 1–2 % kaikista korttiostoksista
  • Vapaavalintainen PIN-tunnusluku
  • Mahdollisuus 3, 6 tai 9 kuukauden korkovapaaseen maksulykkäykseen
  • Maksuttomat käteisnostot
  • Kattava vakuutuspaketti
  • 23 vuoden ikäraja