Siirry suoraan sisältöön.

Yksityislaina

Yksityislaina on joustava ja käytännöllinen ratkaisu moniin tarpeisiin

Yksityislaina – sopiiko se sinulle?

Yksityislaina on lainatyyppi, joka on ollut Suomessa saatavilla vasta tällä vuosituhannella. Lyhyestä historiastaan huolimatta yksityislaina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä suosituimmista lainoista pankkilainan ja pikavippien rinnalla.

Yksityislaina tarkoittaa lainaa, jota on helppo ja nopea hakea silloin, kun tarvitaan keskisuurta rahoitusta esimerkiksi kalliimpia hankintoja varten. Yksityislaina on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset esimerkiksi lainaa 2000 euroa tietokoneen, kodinkoneiden, auton, remontin, lomamatkan tai veneen ostoon. Pieni laina on myös loistava vaihtoehto käsirahaksi isommille ostoksille. Yksityislainaa haettaessa ei kuitenkaan tarvitse perustella mitä varten lainaa hakee, vaan rahat voi käyttää siihen mihin haluaa. Sinun ei siis tarvitse tehdä laajaa selontekoa lainan käyttökohteesta, vaan voit käyttää sen vaikkapa lomamatkaan tai hemmotteluviikonloppuun – ihan mihin itse haluat. Yksityislaina tarkoittaa siis kirjaimellisesti yksityislainaa.

Mitä yksityislaina tarkoittaa?

Yksityislaina-termi tarkoittaa yksityisen lainanhakijan ja yksityisen lainayrityksen välistä lainasopimusta. Nimensä mukaisesti se on tarkoitettu ensisijaisesti yksityishenkilöiden käyttöön ja yksityislainoja tarjoavat pääasiassa yksityiset yritykset.

Yksityislainalle on ominaista nopea lainan saaminen ja lainasummat, jotka ovat satojen eurojen sijaan jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruisia ja joiden käyttötarkoitusta ei ole rajattu merkittävästi. Yksityislainat ovatkin enemmän tavallisen pankkilainan kaltaisia lainoja kuin pienlainat ja pikavipit, joissa summat ovat pienempiä ja myös vaatimukset lainanhakijaa kohtaan hieman vähäisemmät. Yksityislainaa varten sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi vakuudeksi, eikä myöskään kysellä tuttaviasi henkilötakaajiksi. Näin ollen laina-asiat pysyvät kokonaan sinun ominasi.

Kenelle yksityislaina sopii?

Yksityislainan saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja,vähintään 23-vuoden ikää ja että lainan hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Yksityislainan saa kuitenkin ilman vakuuksia tai takaajia, joten sitä voi saada, vaikkei olisi omaisuutta jota pantata lainan vakuudeksi tai ystäviä ja läheisiä, jotka voisivat tulla takaamaan lainaa.

Yksityislaina sopii akuuttiin rahantarpeeseen ja sen hakeminen on pankkilainaa yksinkertaisempaa ja usein nopeampaa. Yksityislainan etuja ovat lainan saamisen nopeus, joustava takaisinmaksuaika, pankkilainaa vähäisemmät vaatimukset lainanhakijalle sekä suuremmat lainasummat kuin esimerkiksi pikavipeissä. Yksityislaina mahdollistaa myös sen, että suuria hankintoja voi maksaa takaisin usein pankkilainaa joustavammassa aikataulussa.

Komplett Bankista yksityislainaa voi hakea, vaikka et olisi huippupalkkaisessa ansiotyössä, sillä lainaehdot sopivat lähes jokaiselle. Komplett Bankin vähimmäis-lainaehdot ovat, että sinulla on säännölliset tulot, olet täyttänyt 23-vuotta, asunut Suomessa viimeiset 36 kuukautta ja sinulla on käytössäsi toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. 

Miten yksityislainaa haetaan?

Komplett Bankin Joustoluotto on yksityislaina, jota voit hakea helposti suoraan netistä. Täytä ja lähetä tältä sivulta löytyvä hakemus, niin saat lainatarjouksen hetkessä. Komplett Bankin Joustoluotolla rahoitat suuretkin hankinnat vaivattomasti, sillä se tarjoaa lainanhakijalle kaikki nämä loistavat edut:

  • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Voit pitää laina-asiasi henkilökohtaisena, eikä sinun tarvitse erikseen etsiä takaajia lainalle. Myös kesämökkisi ja asunto-osakkeesi ovat turvassa, kun niitä ei tarvitse asettaa vakuudeksi.
  • Rahat maksetaan tilillesi parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana, kun hakemus on lähetetty, liitteet tarkistettu ja sopimus on allekirjoitettu. Sähköinen asiointi takaa asiapapereiden nopean toimituksen, ja voit tutustua henkilökohtaisiin lainaehtoihin juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.
  • Voit maksaa lainan takaisin silloin, kun se sopii parhaiten omaan elämäntilanteeseesi.
  • Lainaa on mahdollista nostaa tarpeen mukaan lisää sinulle myönnetyn luottolimiitin rajoissa. Kun maksat ensin vanhaa lainaa pois, on sinulla taas käytössäsi joustavasti lisää lainaa nostettavaksi.