Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Vertaislaina vs. Joustoluotto

Nopea ja joustava Komplett Bankin Joustoluotto on erittäin varteenotettava vaihtoehto vertaislainalle.

Vertaislaina on ideana maailman vanhin lainamuoto.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislaina on ideana maailman vanhin lainamuoto. Ihmiset ovat aina lainanneet rahaa toisiltaan ja sopineet yhdessä lainan ehdoista ja kuluista joko suullisesti tai kirjallisesti. Nykyään digitalisaation myötä tätä samaa lainamuotoa on mahdollista harjoittaa myös verkossa, jolloin ihmiset voivat lainata rahaa toisiltaan paljastamatta identiteettiään. Osapuolet sopivat lainan ehdoista ilman että välissä on pankkia tai rahoitusyhtiötä. Kun kumpikin osapuoli on tyytyväinen lainan ehtoihin, lainasopimus astuu voimaan ja lainanhakija voi nostaa tarjotun vertaislainan tililleen.

 

Mikä on Joustoluotto?

Joustoluotto on verkossa haettavaa nopeaa, joustavaa ja edullista Komplett Bankin tarjoamaa lainaa, jota hakiessa et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Saat itse päättää joka kuukausi kuinka paljon lainaasi lyhennät ja voit myös tarpeen tullen pitää lyhennysvapaita kuukausia sen verran kuin on tarpeellista. Kuukausittain sinun on maksettava ainoastaan lainasta kertyneet kulut ja korot. Joustoluottoa voi saada 1000 eurosta 50 000 euroon asti. Korko määräytyy tapauskohtaisesti, mutta on joka tapauksessa markkinoiden edullisimpia.

 

Joustoluoton edut verrattuna vertaislainaan

Vertaislainan antaja on yksityinen sijoittaja, joka haluaa sijoittamalleen pääomalle tietysti mahdollisimman hyvän tuoton. Vertaislaina on Suomessa vielä suhteellisen uusi juttu ja hieman tuntemattomampi tapa lainata rahaa, minkä takia sen korkotaso on vakuudettomia lainoja korkeampi. Vertaislainan korkotaso on Komplett Bankin edullista Joustoluottoa korkeampi.

Joustoluottoa on mahdollista hakea 1000 eurosta 50 000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. Vertaislainaa taas voi Suomessa tällä hetkellä hakea ainoastaan 500 eurosta 10 000 euroon asti.

Joustoluotto on nimensä mukaisesti erittäin joustava ja sen takaisinmaksuaikaa ei ole rajattu mitenkään. Voit itse päättää kuinka paljon lainaa lyhennät kuukausittain ja halutessasi sinun on mahdollista pitää myös lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksat ainoastaan nostamastasi lainasta kertyneet korot ja kulut. Vertaislainan maksuajat vaihtelevat kolmesta neljään vuoteen, joten vertaislainan takaisinmaksu ei ole samalla tavoin joustava kuin Komplett Bankin Joustoluotto.

Vertaislainapalvelusta haettavaan lainaan ei tavallisesti riitä pelkkä hakemus, vaan hakijalta halutaan tietää hänestä itsestään ja syistä, miksi hän lainaa hakee. Joustoluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse kertoa itsestäsi mitään ylimääräistä tai luetella, mihin aiot lainasi käyttää. Joustoluotto on tarkoitettu helpottamaan arkea, auttamaan sekä yllättävissä tilanteissa että unelmien toteuttamisessa.

Joustoluotto on erittäin nopea laina, sillä voit saada sen parhaassa tapauksessa jo samana päivänä kun olet täyttänyt lainahakemuksen. Vertaislainan saanti riippuu sijoittajista ja näin ollen lainan saanti ei yleensä tapahdu yhdessä yössä.

 

Tiivistettynä vertaislainan huonoja puolia verrattuna Joustoluottoon:

  • Vertaislaina on vielä melko uusi lainamuoto Suomessa ja koska kilpailua on vähän, vertaislainan kulut ja korot ovat korkeammat kuin esimerkiksi vakuudetomassa Joustoluotossa

  • Vertaislainan lyhyt laina-aika

  • Vertaislainan laina-aika ei myöskään ole joustava, eikä lyhennysvapaita kuukausia voi pitää samoin kuin Joustoluotossa

  • Vertaislainan saamisen hitaus verrattuna Joustoluoton nopeuteen

 

Kuinka Joustoluottoa haetaan?

Voit hakea lainaa milloin vain – tarvitset ainoastaan toimivan netin, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron sekä verkkopankkitunnukset. Löydät tämän sivun reunasta lainahakemuksen: täytä siihen tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus. Vastaamme sinulle sähköpostilla, joka pitää sisällään alustavan lainatarjouksen ja mahdollisesti pyydämme sinua lähettämään meille muutamia tarvittavia dokumentteja. Dokumentit voit lähettää meille sähköpostin liitteenä tai lataamalla ne helposti sivujemme kautta. 

Kun olemme saaneet tarvittavat dokumentit ja tarkistaneet ne, lähetämme sinulle lopullisen lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoituksen jälkeen maksamme sinulle lainan, jonka voit saada käyttöösi parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana.

Lainan hakemisen ehdot:

  • Olet vähintään 23-vuotias
  • Olet asunut Suomessa viimeiset 36 kuukautta
  • Sinulla on säännölliset tulot
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä