Siirry suoraan sisältöön.

Vaihtuva- vai kiinteäkorkoinen laina?

Päätä fiksusti ja vältä ikävät yllätykset! Lainaa Komplett Bankista - nimelliskorko alkaen 4,9 %

Vaihtuva- vai kiinteäkorkoinen laina? 

Kiinteäkorkoinen laina tarkoittaa lainaa, jonka korko pysyy koko laina-ajan samana, vaikka markkinakorot muuttuisivat. Vaihtuvakorkoinen eli markkinakorkoon sidottu laina on puolestaan sidottu tiettyyn viitekorkoon, esimerkiksi Euriboriin. Kiinteä korko sovitaan lainaa otettaessa ja laina sidotaan siihen. Täten markkinakorkojen noustessa tai laskiessa kiinteäkorkoisen lainan korko pysyy ennallaan, kun taas vaihtuvakorkoisen lainan korko muuttuu markkinakorkojen mukana. Komplett Bankin Joustoluotto on 1000 - 50 000 euron vaihtuvakorkoinen laina, joka on sidottu 3 kuukauden Euribor-korkoon. Komplett Bankin korko on kuitenkin aina välillä 4,9 % - 19,9 %.

Markkinakorkoon sidottujen ja kiinteäkorkoisten lainojen hyvät ja huonot puolet

Onko kiinteäkorkoinen laina parempi vai huonompi kuin vaihtuvakorkoinen laina? Kuten yleensäkin, kummallakin on sekä etuja että heikkouksia. Kiinteäkorkoisella lainalla voi suojautua tehokkaasti korkojen nousulta. Vaihtuvakorkoisen lainan korko on lainaa otettaessa kuitenkin usein selvästi matalampi kuin kiinteäkorkoisen. Jos korot nousevat, kiinteäkorkoinen laina saattaa tulla edullisemmaksi pitkällä aikavälillä kuin vaihtuvakorkoinen laina. Toisaalta, jos korot pysyvät matalina, kiinteäkorkoinen laina saattaa tulla kalliimmaksi kuin markkinakorkoon sidottu laina.

Komplett Bankin korko on sidottu 3 kk:n Euriboriin ja on aina välillä 4,9 % - 19,9 %. Korko on henkilökohtainen ja se ilmoitetaan lainatarjouksen yhteydessä.

Kumpi on edullisempi, markkinakorkoon sidottu vai kiinteäkorkoinen laina?

Kuten mainittu, kiinteäkorkoinen laina voi tulla pitkällä aikavälillä edulliseksi, jos yleinen korkotaso nousee lainan ottamisen jälkeen. Vaikutus on sitä isompi, mitä suuremmasta lainasta ja pidemmästä laina-ajasta on kyse. Kulutusluotot ovat kuitenkin usein suhteellisen lyhyitä lainoja, joten korkovaihtelut jäävät niiden kohdalla yleensä pieniksi. Ja koska kiinteäkorkoisen lainan korkotaso lainaa otettaessa on yleensä korkeampi kuin samalla hetkellä otetun markkinakorkoon sidotun lainan, kiinteäkorkoinen laina saattaa tulla kalliimmaksi, kun aikaväli on suhteellisen lyhyt. Eri lainanantajien korkoja vertailemalla saat hyvän kuvan siitä, millainen laina sopii sinulle parhaiten. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota myös muihin lainaehtoihin kuin korkoon. Millaiset kulut lainassa on? Kuinka suurissa erissä lainaa pitää lyhentää? Mikä on maksimilaina-aika? Jos arvostat edullisen koron lisäksi joustavia maksuehtoja, kannattaa tutustua Komplett Bankin Joustoluottoon.

Komplett Bankin Joustoluotto tarjoaa joustoa lainan takaisinmaksuun

Komplett Bankin Joustoluotto on laina, joka joustaa elämäntilanteesi mukaan tarjoten mahdollisuuden hoitaa lainaa juuri sinulle sopivalla tavalla. Joustoluotto perustuu lainalimiittiin, joka sinulle myönnetään. Lainalimiitti on maksimisumma, jonka voit nostaa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse nostaa koko summaa kerralla, vaan voit itse päättää, kuinka paljon haluat milloinkin nostaa. Korkoa maksat luonnollisesti vain nostetulle summalle. Voit lainalimiittisi puitteissa nostaa ja maksaa lainaa oman tarpeesi mukaan. Voit myös nostaa jo takaisin maksetun lainan uudelleen niin monta kertaa kuin haluat. Ns. jatkuvana luottona Joustoluotto tarjoaa kätevän tavan pitää sopivasti rahaa saatavilla, kun tarve tulee.

Joustoluoton ainutlaatuinen ominaisuus on se että siinä ei ole kiinteitä, ennalta määrättyjä kuukausilyhennyksiä, vaan voit itse päättää, missä tahdissa maksat lainaa takaisin. Tämä tarjoaa ainutlaatuista joustoa taloutesi suunnitteluun ja auttaa pääsemään kunnialla yli myös tiukemmista tilanteista.

Hae lainaa Komplett Bankista

Lainan hakeminen Komplett Bankista on helppoa ja nopeaa. Hakemus tehdään netissä, ja voit tehdä sen vaikka puhelimellasi. Ilmoita toivomasi lainasumma ja muut tarvittavat tiedot ja lähetä hakemus meille. Tarvitset hakemista varten lisäksi puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksillasi. Lähetämme sinulle vastauksen saman tien. Kun olemme tarkistaneet tarvittavat dokumentit, jotka voit ladata nettipalvelussamme tai lähettää meille sähköpostilla, laina on valmis nostettavaksi. Parhaimmillaan rahat ovat tililläsi jo saman päivän aikana!