Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Paljonko lainaa

Lainan hakeminen on yksinkertaista ja nopeaa - lue lisää miten hakuprosessimme toimii

Paljonko lainaa voi saada?

Lainan ottaminen tulee ajankohtaiseksi yleensä silloin, kun suunnitelmissa on jokin suurempaa budjettia vaativa ostos kuten oman asunnon hankinta, auton osto tai kodin remontti. Samalla mietitään paljonko lainaa omilla tai oman perheen tuloilla voi saada tai paljonko sitä ylipäätään kannattaa ottaa. Asumiseen otettu laina on yleensä suurin laina, joka koko elämän aikana otetaan, mutta lainaa tarvitaan usein myös sitä pienempiin hankintoihin. Jokainen laina on yksi osa kaikkien otettujen lainojen kokonaismäärässä, joka kuormittaa lainanottajan maksukykyä.

Lainan saaminen riippuu monista tekijöistä, kuten lainanantajan asettamista ehdoista lainanhakijalle. Lainanantajat arvioivat myös usein lainanottajan maksukykyä tarkoin. Oman maksukyvyn arvioiminen kannattaa tehdä jo ennen lainahakemuksen lähettämistä. Näin omasta rahatilanteesta on selkeä käsitys ja on helpompi tietää, paljonko lainaa voi mahdollisesti saada. Lisäksi lainaa voi ottaa luottavaisin mielin, kun tietää että omat varat riittävät hyvin lainan takaisinmaksamiseen. 

Oman maksukyvyn laskeminen

Lainaa voi saada eri suuruisia summia riippuen esimerkiksi omasta maksukyvystä tai muista lainanantajan edellyttämistä ehdoista. Oman maksukyvyn arvioiminen aloitetaan listaamalla kaikki kuukausittaiset tulot ja menot. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta saattaa olla suurempi työ kuin aluksi tulisi ajatelleeksikaan, koska erilaisia tuloja ja menoja voi olla yllättävä määrä. Tuloja ovat palkkatulojen lisäksi esimerkiksi eläke, lapsilisät, elatusmaksut ja asumistuki sekä mahdollisesta liiketoiminnasta saadut tulot.
Menoja ovat asumiskulut, kuten yhtiövastike, kiinteistön hoitokulut ja vuokra sekä lämmitys-, sähkö-, ja vesimaksut. Lisäksi kuluja ovat erilaiset laina- ja luottokulut, kuten lainamenot sekä luottokorttien ja osamaksujen kuukausittaiset kulut. 

Kokonaistilanteeseen kannattaa lopuksi laskea mukaan myös kaikki muut elämisen kulut, kuten lastenhoitomaksut, elatusmaksut, ruokakulut, vaatteet, terveyskulut, auto, työmatkakulut, harrastukset, vapaa-aika, puhelin, televisio, lehdet, opiskelu ja vakuutukset. Saat hyvän kokonaiskäsityksen omasta taloudestasi, kun vähennät kaikki yhteenlasketut menot kaikista yhteenlasketuista tuloista. Laske lopuksi vielä kaikkien laina- ja luottokulujen prosenttiosuus tuloistasi, jolloin voit arvioida paljonko lainaa kannattaisi ottaa oman taloustilanteesi puitteissa. Yleisenä suosituksena on, että lainojen ja luottojen hoitoon menisi kuukaudessa korkeintaan n. 35 % tuloista.

Paljonko lainaa voi saada Komplett Bankista ja millä ehdoilla?

Komplett Bankista voit saada lainaa 1 000 eurosta 50 000 euroon saakka. Voit itse päättää, paljonko lainaa haluat hakea. Hakemuksen perusteella sinulle myönnetään henkilökohtainen lainalimiitti, jonka puitteissa voit myös nostaa ja maksaa lainaa tarpeen mukaan. Komplett Bankin laina tarjoaa aina edullisen koron ja joustavat maksuehdot. Lisäksi laina on lyhennysvapaata eli voit maksaa lainaa takaisin silloin kun se sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Halutessasi maksat kuukausittain ainoastaan nostetun lainan määrän mukaiset korot ja kulut. Lainan hakeminen Komplett Bankista on helppoa ja nopeaa, ja rahat ovat nostettavissa parhaimmillaan samana päivänä. Voit nostaa rahat heti, kun tulo- ja verotustiedot on tarkistettu ja olet hyväksynyt ja allekirjoittanut lainatarjouksen. Lainan hakemiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

Komplett Bankilla on vain muutama olennainen ehto lainanhakijalle. Meiltä voit saada lainaa kun olet täyttänyt 23 vuotta ja sinulla on säännölliset tulot. Lisäksi ehtona on, että luottotietosi ovat kunnossa ja että olet asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta ja lainahakemuksen tekemistä varten tarvitaan myös toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Miten lainaa haetaan?

Komplett Bankissa lainahakemuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Voit lähettää hakemuksen vaikka heti tältä sivulta löytyvällä lomakkeella. Valitse ensin hakemasi lainasumma, täytä tietosi lomakkeeseen ja lähetä hakemus, saat lainatarjouksen hetkessä. Hakemuksen käsittely on nopeaa ja suosittelemme lataamaan tarvittavat dokumentit hakumuksen yhteydessä saatavan linkin kautta jotta voimme toimittaa lainatarjouksen mahdollisimman sujuvasti.