Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Lainanhoitokulut

Mitä lainanhoitokulut oikeastaan ovat ja mistä ne muodostuvat?

Mistä lainanhoitokulut muodostuvat ja mitä kannattaa ottaa huomioon lainaa haettaessa?

Lainanhoitokuluista puhuttaessa saattaa välillä olla hieman epäselvää, mitä kaikkia kuluja näillä tarkoitetaan ja miten nämä vaikuttavat lainan lopullisiin kustannuksiin. Lainanhoitokuluilla tarkoitetaan yleisesti ottaen kaikkia niitä kuluja, jotka pitää maksaa lainan takaisinmaksun yhteydessä, eli käytännössä sovitut lyhennykset, korot ja mahdolliset muut maksut, kuten tilinhoitopalkkio.

Kun elämässä tulee tarve hakea lainaa, kannattaakin vertailla eri lainojen lainanhoitokuluja, jotta osaa arvioida minkä hintaiseksi laina lopulta muodostuu.

Ajan kuluessa monen lainan kokonaiskustannukset saattavat nousta yllättävänkin korkeiksi, vaikka kyseessä olisikin vain pienempi laina. Lainantarjoajien koroissa, takaisinmaksuehdoissa ja muissa ehdoissa saattaa olla suuriakin eroja, joten vertailua kannattaa tehdä, jotta löytää itselleen sopivan ja omaan elämäntilanteeseen parhaiten istuvan lainan. 

Lainanhoitokulujen vertailu

Lainanhoitokuluja vertailtaessa pitää tietää, mitä kustannuksia lainasta syntyy lyhennysten lisäksi ja miten suuria nämä kustannukset ovat. Lainan todelliseen vuosikorkoon sisältyvät lainan muut maksut, kuten tilinhoitopalkkio, avausmaksu ja muut vastaavat kulut. Kun nämä kustannukset ovat tiedossa, on lainojen vertailu helpompaa. Lainanhoitokulujen lisäksi lainaa hakiessa on syytä kiinnittää huomiota myös lainantarjoajien myöntämiin muihin etuihin ja palveluihin. Usein ne ovat maksullisia ja lisäävät näin kokonaiskustannusten määrää. Toisinaan edut kuuluvat lainaan, eikä niistä tarvitse maksaa mitään ylimääräistä. Tällainen etu on esimerkiksi Komplett Bankin tarjoama vapaavalintainen lyhennystahti. Tämä tarkoittaa, että luottoa voi lyhentää juuri silloin kuin itse haluaa ilman, että siitä aiheutuu lainan ottajalle ylimääräisiä kustannuksia tai ilmoittaa erikseen pankille.

Komplett Bankin Joustoluoton lainanhoitokulut

Komplett Bank tarjoaa edullista Joustoluottoa, joka ei sisällä piilokuluja tai -maksuja, vaan kaikki kulut ovat selkeästi ilmoitettu.

Lainan ottajalle Komplett Bank tarjoaa ainutlaatuisia etuja, joista ei koidu ylimääräisiä kustannuksia asiakkaalle. Yksi eduista on vapaavalintainen lyhennystahti joka mahdollistaa lainan takaisinmaksun juuri silloin kun se sopii sinulle ja omaan elämäntilanteeseesi parhaiten.

Vapaavalintainen lyhennystahti on erittäin tervetullut etu, koska näin yllättävät muutokset omassa taloudellisessa tilanteessa eivät aiheuta ylimääräistä päänvaivaa. Joustavan takaisinmaksun lisäksi Komplett Bankin Joustoluotto tarjoaa joustoa myös toiseen suuntaan. Myönnetyn lainalimiitin puitteissa lainaa on mahdollista nostaa myös lisää jo takaisinmaksetun summan verran sinulle alunperin myönnettyyn lainakattoon saakka. 

Näin haet Komplett Bankin Joustoluottoa

Komplett Bankin Joustoluoton hakeminen on vaivatonta ja nopeaa. Hakemuksen täyttäminen onnistuu helposti netissä, tältäkin sivulta löytyvällä lomakkeella. Hakemuksen voi siis täyttää milloin ja missä vain, ja aikaa sen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti. Vastauksen lainapäätöksestä saat välittömästi, ja parhaimmillaan rahat ovat nostettavissa tililtä jopa saman päivän aikana, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen.

Lainan hakemiseen ei myöskään tarvita erillisiä vakuuksia tai takaajia. Tämä tekee lainanhakuprosessista nopeamman, koska vakuuksien ja takaajien tarkastamiseen ei kulu ylimääräistä aikaa. 

Komplett Bankin edullisia lainanhoitokuluja voivat hyödyntää monenlaiset hakijat

Voidakseen hakea Komplett Bankin lyhennysvapaata Joustoluottoa tulee hakijan täyttää muutama kriteeri. Luoton hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias. Henkilöllä pitää olla myös säännölliset tulot, eikä hakijalla myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi henkilön tulee olla asunut Suomessa pysyvästi vähintään viimeisen 36 kuukauden ajan. Tämän lisäksi asiakkaalla on oltava voimassa oleva sähköpostiosoite ja puhelinnumero jota voidaan käyttää kommunikaatioon pankin ja asiakkaan välillä.