Siirry suoraan sisältöön.

Lainan takaaja

Komplett Bankin Joustoluotto on yksinkertainen ja edullinen laina - aina joustavilla ehdoilla

Luottoa ilman lainan takaajaa

Lainaa haettaessa pankin, tai muun lainantarjoajan asettama ehto lainan saamiseksi on yleisesti lainan takaaja tai vakuudet. Tällä tavoin lainanantaja, eli pankki tai muu vastaava taho pyrkii turvaamaan sijoituksensa eli lainaksi antamansa rahan. Aina lainan takaajaa ei silti tarvita – esimerkiksi Komplett Bankin Joustoluotto on täysin vakuudeton laina, jonka hakemiseen ei tarvita takaajia. 

Mitä lainan takaaja käytännössä tarkoittaa? 

Lainan takaaja sitoutuu takaamaan toisen henkilön lainan tai muun velan henkilökohtaisella omaisuudellaan. Takaaminen tarkoittaa sitä, että takaaja ottaa vastuun toisen henkilön lainan tai velan maksamisesta, jos velallinen ei itse hoida lainaansa sovitulla tavalla.

Takaaja vastaa lainasta kuin omastaan eli velkojalla on oikeus periä saataviaan lainan takaajalta heti, kun velka on erääntynyt. Velan erääntyminen voi tapahtua sovitun laina-ajan päättyessä tai lainan irtisanomistilanteessa. Velkoja voi siis halutessaan irtisanoa velan, jos velallinen on esimerkiksi laiminlyönyt maksuvelvoitteitaan. 

Mihin lainan takaaja sitoutuu? 

Jos velkoja velan eräännyttyä katsoo, että velallinen on maksukyvytön tai muuten estynyt suorittamaan velvollisuuksiaan, voi velkoja sivuuttaa itse velallisen ja periä saataviaan suoraan lainan takaajalta. Velkoja ei siis ole velvollinen ensin yrittämään velan perimistä velalliselta itseltään. Siksi lainan takaajaksi lähtemistä on syytä harkita huolellisesti.

Takaussitoumuksen annettuaan takaaja sitoutuu vastaamaan lainasta tai muusta velasta kaikella henkilökohtaisella omaisuudellaan. Lainan pääoman lisäksi takaaja vastaa lainan koroista sekä kuluista ja palkkioista.

Vaikka lainan takaajia olisi useita, yksi takaaja voi joutua maksamaan koko velan. Velkoja ei nimittäin myöskään ole velvollinen perimään velkaa muilta takaajilta, vaikka he olisivat maksukykyisiä. Lisäksi takaajasitoumusta tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että muiden takaajien taloudellinen tilanne saattaa heikentyä laina-aikana. 

Joustoluottoa hakiessa et tarvitse lainan takaajaa

Komplett Bankin Joustoluotto on kulutuslaina, jonka hakemiseksi ei vaadita lainan takaajaa tai muita vakuuksia. Odotamme hakijoiltamme ainoastaan 23 vuoden ikää, pysyvää asuinpaikkaa Suomessa viimeisen kolmen vuoden ajalta, sekä säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja.

Joustoluottoa haettuasi Komplett Bank myöntää sinulle limiitin, joka toimii raameina luotollesi. Limiitti asettaa luotollesi ylärajan, mutta sinun ei tarvitse nostaa luottoa heti kokonaisuudessaan. Halutessasi voit käyttää luottolimiitistä vain tarvitsemasi osan tai jaksottaa nostot pidemmälle aikavälille. Korkoa kertyy vain luotolta nostetulle summalle, ei koko myönnetylle luottomäärälle. Komplett Bankin Joustoluoton korkotaso vaihtelee lainakohtaisesti 4,9 % - 19,9 % välillä, mikä on nykyisillä markkinoilla kohtuullinen taso. 

Näin haet Joustoluottoa ilman lainan takaajaa

Komplett Bankin Joustoluotto on loistava rahoitusvaihtoehto moniin eri tarpeisiin. Joustoluotto ei sisällä ennalta määrättyjä kiinteitä kuukausilyhennyksiä tai rajoitettua laina-aikaa. Asiakas voi itse päättää, millaisella tahdilla hän lyhentää Joustoluottoa takaisin Komplett Bankille – maksat takaisin silloin, kun sinulle sopii ja sen kokoisissa erissä, kuin haluat tai pystyt.

Joustoluoton hakeminen Komplett Bankista on tehty todella helpoksi: sinun tarvitsee vain täyttää tämänkin sivun oikeasta laidasta löytyvä hakemus. Hakemuksen lähettämistä varten sinulla tulee olla toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä verkkopankkitunnukset järjestelmään kirjautumista varten. Hakemuksen lähetettyäsi saat oitis alustavan lainatarjouksen sähköpostiisi. Vastaanotettuasi alustavan tarjouksemme voit joko hyväksyä tai hylätä sen. Mahdolliset erikseen pyydettävät liitteet voit toimittaa joko Komplett Bankin sähköisen järjestelmän kautta, tai sähköpostitse. Tarvetta vierailulle fyysisessä toimipisteessä, kuten konttorissa, ei ole vaan kaikki asiointi Komplett Bankin ja asiakkaan välillä hoituu kätevästi sähköisesti.