Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Lainan lyhennys

Lainojen lyhennyksiin on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Komplett Bankilla vain yksi - joustava.

Lainan lyhennys – perinteinen ja uusi, joustavampi tapa

Lainan lyhennys tarkoittaa lainan pääoman maksamista takaisin lainan myöntäjälle. Tavallisesti maksaminen tapahtuu lyhennyksestä, koroista ja kuluista muodostuvissa erissä, jotka laskutetaan kerran kuukaudessa, ja jotka lainan myöntäjä on etukäteen päättänyt. Yhteistä näille eri lyhennystavoille on, että lyhennyksiä täytyy maksaa joka kuukausi, kunnes koko lainapääoma on maksettu takaisin.
Poikkeuksena ovat jotkut lainantarjoajat, joiden lainaehtoihin sisältyy maksimissaan kaksi lyhennysvapaata kuukautta per vuosi. Tarjolla on kuitenkin myös joustavampia lainavaihtoehtoja, kuten Komplett Bankin Joustoluotto, joka on vakuudeton luotto ja jonka takaisinmaksun aikataulusta päättää lainan ottaja itse. Lainaa hakiessa sinulle ei siis aseteta tiukkaa ja joustamatonta laina-aikaa, vaan päätät itse takaisinmaksutahdistasi. Mikäli elämäntilanne vaatii, voit halutessasi pitää vapaata lyhennyksistä ja maksaa ainoastaan lainan kulut ja korot kuukausittain, ja kun tilanne on parempi, voit taas lyhentää lainaasi. Komplett Bankin asiakkaana päätät itse omasta maksuaikataulustasi!

Tavallisimmat lainan lyhennystavat

Lainan lyhennystapa valitaan lainanottajan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Pienemmistä lainoista, kuten pikavipeistä tai pikalainoista puhuttaessa, hakija ei kuitenkaan pääse itse vaikuttamaan lainan lyhennystapaan, vaan lainan myöntäjä päättää sen itse. Muiden lainojen lyhennystapaan vaikuttavat mm. toivottu laina-aika ja kuukausittaisten maksuerien suuruus. Tavallisimmat lainan lyhennystavat ovat seuraavat:
 

Annuiteetti

Annuiteettilainan kaikki maksuerät, jotka koostuvat lyhennyksestä ja koroista, ovat yhtä suuria. Lainan maksuerä muuttuu, kun korko muuttuu. Lainan lyhennyksen osuus maksueristä kasvaa laina-ajan kuluessa samalla, kun korkojen osuus pienenee.
 

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainanlyhennys on aina samansuuruinen. Sen sijaan maksuerän suuruus vaihtelee koron mukaan. Viitekoron noustessa maksuerät nousevat ja viitekoron laskiessa maksut pienenevät.
 

Kiinteä tasaerä

Kaikki takaisinmaksuerät ovat yhtä suuria, mutta laina-aika elää korkojen mukana. Viitekoron noustessa laina-aika pitenee ja viitekoron laskiessa laina-aika lyhenee.
 

Kertalyhennys

Koko lainasumma maksetaan kerralla takaisin. Laina-aikana maksetaan korot ja kulut.

Lyhennysvapaus – joustavampi tapa maksaa lainaa

Komplett Bankin Joustoluotto on vakuudeton laina ja toimii eri tavalla kuin useimmat muut lainat ja luotot. Se on täysin lyhennysvapaata, eli sitä ei ole pakko lyhentää joka kuukausi. Riittää, että maksat kuukausittain erääntyvät korot ja kulut. Voit päättää vapaasti itse, milloin maksat lainan takaisin. Voit esimerkiksi yhtenä kuukautena maksaa suuremman lyhennyksen, toisena pienemmän ja kolmantena pelkät korot ja kulut. Lyhennysvapaiden kuukausien määrää ei ole rajoitettu. Tämä ainutlaatuisen joustava lainan lyhennys tarjoaa mahdollisuuden suunnitella vapaammin talouttasi. Sen ansiosta et joudu pulaan liian suurten kuukausierien vuoksi silloinkaan, kun taloutesi on hetkellisesti tiukemmalla.
 
Tämän lisäksi Komplett Bankin Joustoluotto joustaa siten, että maksettuasi jo osan lainasta takaisin, sitä vapautuu taas käyttöösi. Mikäli rahatilanteesi on tasainen ja haluat lyhentää lainaa kuukausittain, niin laina lyhenee normaalisti. Jos taas puolestaan kohtaat yhtäkkisiä haasteita, kuten elämän muutoksia tai äkillisiä menoeriä, tai haluat vain katkaista arjen suunnittelemalla väliin vaikka unelmiesi loman. Joustoluotto joustaa moniin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin ja voit tarvittaessa myös nostaa sitä uudelleen suunnitelmasi toteuttamiseksi. Riittää, että olet jo lyhentänyt lainaasi tai että lainalimiittiä on vielä jäljellä.
Parasta Komplett Bankin Joustoluotossa on se, että Sinä päätät missä aikataulussa haluat lainaasi lyhentää!

Kuka voi hakea Komplett Bankin lyhennysvapaata Joustoluottoa?

Komplett Bankin Joustoluottoa haetaan netissä, tältäkin sivulta löytyvällä hakemuksella. Luottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet, vähintään 36 kuukautta Suomessa asuneet henkilöt ja joilla on säännölliset tulot. Hakemiseen tarvitaan voimassa oleva sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
Tarkistamme lisäksi, että hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Komplett Bank toimittaa tiedon lainatarjouksesta sinulle sähköpostitse mahdollisimman nopeasti. Myös lainatarjouksen allekirjoittaminen käy sähköisesti, kun liitteet ovat tarkistettu ja henkilökohtainen lainatarjous on räätälöity.