Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota
Kuukausittainen vähimmäissumma (esim. kun nim. korko on 9,49 %, sis. tilinhoitopalkkion 3 € - 8 €).

Lainan korko

Lainan korko on yksi olennaisimmista osista lainassa - tutustu ja lue lisää tärkeää tietoa koroista

Lainan korko - Näin vertailet lainoja oikein

 Lainan tarpeita on olemassa lukemattomia, ja ne voivat olla joko äkillisiä tai pitkän suunnittelun tulosta. Haaveilitpa sitten koko perheen unelmalomasta trooppisella saarella, asuntolainaan tarvittavasta käsirahasta, keittiöremontista tai uudenkarheasta autosta, kaikkien näiden unelmien toteuttamiseksi lainan hakeminen voi olla oiva ratkaisu.

Yhteistä kaikille markkinoilla oleville lainoille on, että niihin kuuluvat kulut ja korot. Siksipä valtavan lainaviidakon uumenissa lainanhakijan on hyvä perehtyä hetki siihen, mitä lainan korko tarkoittaa ja mitä siihen sisältyy. Yksinkertaisesti ilmaistuna lainan korko tarkoittaa rahan hintaa. Korko on maksu siitä, että lainaksi annettu raha ei ole lainanantajan käytössä sinä aikana kun raha on lainassa toisaalla. Lainan korko on siis korvaus siitä, että lainaaja on lainannut rahaa lainanottajan käyttöön. Korossa on kuitenkin myös muita huomioitavia asioita.

Lainan nimelliskorko vai todellinen vuosikorko?

Lainan korkoja vertailtaessa törmää usein eri nimisiin korkoihin, joiden tarkoitus ei ole kaikille täysin selvää. Ennen lainan ottamista on hyvä tutustua siihen, mitä erilaiset korkotermit tarkoittavat, jotta eri lainojen vertaileminen on helpompaa ja myöskin kokonaiskuva lainan kustannuksista selkenee. On olemassa kaksi termiä, jotka mainitaan usein lainojen yhteydessä. Nämä ovat nimelliskorko ja todellinen vuosikorko.

Nimelliskorko tarkoittaa lainasta perittävän koron määrää, eikä se sisällä muita lainaan liittyviä maksuja.

Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi periaatteessa kaikki lainaan liittyvät muut maksut, esimerkiksi perustamiskustannukset, tilinhoitomaksut ja käsittelykulut. Mikäli luotonmyöntäjä ilmoittaa todellisen vuosikoron, on se aina kaikista yksinkertaisin vertailuväline eri lainojen välillä. Mitä isompi luku, sitä kalliimpi laina on. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan prosentteina.

Mikä lainan korko sopii parhaiten vertailuun?

Nimelliskorko ei ole kovin hyvä mittari lainoja vertailtaessa, sillä lainoihin sisältyvät muut kustannukset voivat vaihdella paljonkin hakijan maksukyvystä ja yleisestä markkinatilanteesta riippuen. Todellinen vuosikorko sisältää periaatteessa myös kaikki muut kustannukset, joten se on korko, jonka avulla lainojen hintoja kannattaa vertailla. Lisäksi kannattaa muistaa, että valitsee samaan vertailuun vain sellaisia lainoja, joissa on sama lainasumma ja maksuaika.

Komplett Bankin lainoissa todellinen vuosikorko on ilmoitettu selkeästi lainatarjouksessa ja se lasketaan tapauskohtaisesti erikseen jokaiseen tarjoukseen. Lisäksi sivuiltamme löytyvissä esimerkkilaskelmissa on mukana esimerkki todellisesta vuosikorosta. Todellisen vuosikoron laskukaava on suhteellisen monimutkainen, joten sen laskeminen itse ei ole kovin helppoa. Jos harkitset lainan ottamista Komplett Bankista, niin voit luottaa siihen, että saamasi lainatarjouksen todellinen vuosikorko on laskettu oikein ja pitää paikkaansa, ja on kaiken lisäksi aina markkinoiden parhaimpia.

Komplett Bankin lainan korko ja muut edut

Komplett Bankin Joustoluotossa on kilpailukykyisen todellisen vuosikoron lisäksi myös monta muuta hyvää etua. Meiltä saat vaikkapa 10 000 € lainaa nopeasti ilman vakuuksia tai takaajia. Lainamme voi maksaa takaisin omassa aikataulussaan, kuukausittain on maksettava ainoastaan lainan korot ja kulut. Lisäksi lainaa voi halutessaan nostaa lisää myönnetyn luottolimiitin rajoissa. Voit hakea Komplett Bankin lainaa tältä sivulta löytyvällä lomakkeella vaikka saman tien, saat oman lainatarjouksen hetkessä.

Komplett Bankin lainaa voivat hakea kaikki vähintään 23-vuotiaat, Suomessa viimeiset 36 kuukautta asuneet ja joilla on säännölliset tulot. Lisäksi hakijan luottotiedot tarkistetaan. Hakuprosessin yhteydessä pyydämme myös käytössä olevan sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme lähettää sähköisen lainatarjouksen mahdollisimman nopeasti. Samalla saat selville oman lainasi koron, jonka olemme sinulle henkilökohtaisesti laskeneet. Pyydämme sinua tutustumaan huolellisesti lainatarjoukseen ennen varsinaisen päätöksen tekemistä. Sopimuksen allekirjoitus tapahtuu sähköisesti ja nopeasti verkossa. Nopeaa, helppoa ja ennen kaikkea joustavaa!