Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Mitkä asiat vaikuttavat lainan saamiseen ja kuinka paljon voimme myöntää lainaa

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Lainan ottaminen tulee ajankohtaiseksi usein silloin, kun halutaan ostaa ensimmäinen oma asunto, hankkia auto tai ostaa jotain muuta niin arvokasta, että säästäminen veisi sen verran kauan, ettei se ole välttämättä käytännöllisin vaihtoehto. Yleensä silloin ensimmäisenä saattaa tulla mieleen kysymys: “Kuinka paljon saan lainaa?”. 

Se, kuinka paljon voit saada lainaa riippuu monesta tekijästä, mutta ensin on kaikkein olennaisinta miettiä omaa maksukykyä. Lainaerät ovat joka kuukausi pois jostakin muusta, joten ensiksi kannattaa laskea, paljonko omat tulot ovat ja paljonko elämiseen olisi hyvä jäädä rahaa lainan lyhennysten jälkeen. Välttämättömiä menoja ovat esimerkiksi ruoka, sähkö, vesi, puhelin, netti ja vaatteet. Välttämättömien menojen lisäksi on hyvä olla jonkin verran rahaa myös vapaa-ajan viettoon ja yllättäviin menoihin, kuten maksamattomiin laskuihin tai siihen, että kodinkone hajoaa yllättäen. 

Kun lasket välttämättömistä menoista kertyneet kulut yhteen, saat paremman käsityksen paljonko rahaa vielä jää jäljelle, eli paljonko voisit käyttää lainan maksamiseen. Samalla saat käsityksen sinulle sopivasta lainan kuukausierästä, joka ei rasita talouttasi liikaa. Näin pystyt paremmin hahmottamaan kuinka suuren lainasumman kyseisellä kuukausierällä saisi. Kuukausierän kokoon vaikuttavat myös lainan korot, muut maksut ja laina-aika. 

Kuinka paljon lainaa minulle voidaan myöntää?

Se, kuinka paljon lainaa hakijalle voidaan myöntää, riippuu jokaisen lainanantajan, eli pankin omista ehdoista, eikä siihen ole yleisiä sääntöjä joita pankit yhteisesti noudattavat. Lainan myöntämiseen vaikuttavat kuitenkin lainan hakijan tulot, velat ja toisinaan myös hakijalta edellytettävät vakuudet ja takaajat, asiakassuhteen kesto, omien raha-asioiden hoito sekä mahdollinen omarahoitusosuus. 

Komplett Bankin Joustoluoton ehdot lainan hakijalle ovat kuitenkin tavallista pankkilainaa vähäisemmät, mutta silti lainassa on kilpailukykyinen korko ja markkinoiden pienimmät kuukausierät. Komplett Bankista voit saada lainaa 1 000 - 50 000 euroa. Kyseessä on joustava luottolimiitti, jonka puitteissa voit myös nostaa lisää lainaa tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa, että voit nostaa lisää uudelleen jo takaisin maksamaasi lainaa. Näin joustava luottolimiitti antaa sinulle vapauden päättää paljonko lainaa haluat käyttää ja milloin sen teet.

Komplett Bankin ehdot lainan hakijalle

Komplett Bankilla on muutama kiinteä ehto lainan myöntämiselle. Voit hakea Komplett Bankista lainaa, jos olet vähintään 23-vuotias, asunut Suomessa pysyvästi vähintään viimeiset 36 kuukautta ja sinulla on säännölliset tulot. Lisäksi edellytämme ja tarkistamme myös aina, että lainan hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Lainahakemuksen tekemistä varten tarvitaan lisäksi sähköpostiosoite ja puhelinnumero sujuvaa kommunikaatiota varten.

Miksi kannattaa hakea Komplett Bankin Joustoluottoa?

Komplett Bankin Joustoluotto tarjoaa lainan ottajalle paljon joustavia etuja. Voit hakea lainaa nopeasti ja vaivattomasti täyttämällä hakemuksen netissä ja saat vastauksen välittömästi. Parhaimmillaan rahat ovat nostettavissa jopa saman päivän aikana eli heti kun tulo- ja verotiedot on tarkistettu. Komplett Bankin Joustoluotossa on lisäksi kaikki nämä upeat edut:
Voit saada luottolimiittiä 1 000 - 50 000 euroa. Lainaa on myös mahdollista nostaa lisää sinulle myönnetyn limiitin puitteissa. Kun olet maksanut osan lainasta takaisin, voit nostaa jo maksamasi osan lainasta uudelleen tarpeen mukaan myöhemmin veloituksetta.
Joustoluotto on täysin lyhennysvapaa laina. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat lainaa takaisin juuri silloin kun se sopii sinulle parhaiten. Tarpeen mukaan voit maksaa kuukausittain vain lainan korot ja kulut, eikä lyhennysvapaiden kuukausien määrää ole rajoitettu millään tavalla.
Koska et myöskään tarvitse vakuuksia tai takaajia lainan hakemiseen, nopeuttaa tämä lainan hakuprosessia ja riskianalyysiä huomattavasti.
Kun laina on maksettu, voit käyttää lainasumman aina kokonaan mihin itse haluat, eli emme vaadi selvityksiä siitä, mihin lainaa tarvitset.