Siirry suoraan sisältöön.

Lainaa takuuvuokraan

Onko muutto edessä pian, mutta talous ei meinaa pysyä mukana?

Mistä rahat vuokravakuuteen? - Hae edullinen laina takuuvuokraan

Takuuvuokra, vuokravakuus ja vuokratakuu tarkoittavat samaa asiaa eli sitä summaa, jonka vuokranantaja pyytää vuokralaiselta ikään kuin pantiksi suojellakseen omaisuuttaan. Vuokravakuutta pyydetään nykyään lähes poikkeuksetta silloin, kun oma asunto vuokrataan tuntemattomalle asukkaalle. Takuuvuokran rahoittaminen lainalla on yleinen ja varteenotettava vaihtoehto, koska summa voi olla iso eli yleensä yhden tai useamman kuukauden vuokran suuruinen summa. Harvalla on mahdollisuus maksaa vuokravakuutta kerralla omalta tililtä, joten edullinen laina on takaisinmaksua ajatellen joustava vaihtoehto vakuuden kattamiseksi. Lainan ansiosta muuttamaan pääsee heti ja takuusumman voi maksaa pienemmissä erissä.

Vuokranantajat harvoin joustavat takuuvuokran määrästä, eikä vuokrasopimusta synny ennen kuin vakuus on maksettu tilille asianmukaisesti. Syynä tähän on se, että vuokravakuus on vuokranantajalle erittäin tärkeä turva niissä tapauksissa, joissa vuokralainen aiheuttaa asunnolle vahinkoa tai jättää vuokran maksamatta. Ikävissä tilanteissa vuokranantajalla on oikeus kattaa vahingon kuluja tai ottaa maksamaton vuokra vuokravakuudesta. Vuokravakuuden piiriin eivät kuitenkaan kuulu tavallisesta elämästä johtuva asunnon kuluminen, kuten tauluista jäävät koukut tai pienet ja lähes huomaamattomat naarmut tai kolhut maalipinnoissa, seinissä tai lattiassa.

Vuokravakuuden suuruus ja maksaminen

Takuuvuokra saattaa vuokran suuruudesta riippuen olla joskus niin iso summa, että sitä varten on pyydettävä raha-apua esimerkiksi vanhemmilta tai otettava lainaa. Varsinkin pääkaupunkiseudulla yksiöiden vuokrat ovat sijainnista riippuen noin 600 - 1 000 euroa kuukaudessa, ja kaksiot maksavat useimmiten jo yli 1 000 euroa kuukaudessa. Kun otetaan huomioon, että nykyisin takuuvuokraksi pyydetään yleensä kahden tai jopa kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa, niin kyse voi olla tuhansista euroista. Tämän päälle on tietysti maksettava myös ensimmäisen kuukauden vuokra, sekä itse muuttamiseen menevät kulut, kuten muuttoauto, muuttoapu, uudet huonekalut ja muut asumiseen tarvittavat tavarat.

Takuuvuokra maksetaan yleensä vuokranantajan osoittamalle tilille tai sitä varten perustetaan oma vuokravakuustili. Vuokravakuustilin voi tehdä pankissa. Asunnon avaimet luovutetaan vuokralaiselle yleensä vasta sitten, kun vakuus on ensin maksettu asianmukaisesti sovitulle tilille. Vakuus maksetaan takaisin vuokralaiselle vuokrasopimuksen päätyttyä, mikäli asunto on kunnossa ja vuokrat on maksettu ajallaan.

Laina vuokravakuuden maksamiseen?

Vuokravakuutta ei ole onneksi pakko maksaa yhdessä erässä. Jos takuuvuokra ja muuttokulut uhkaavat tyhjentää kukkaron kokonaan tai menevät jopa täysin oman maksukyvyn yli, laina vuokravakuuden maksamiseen voi osoittautua järkeväksi ratkaisuksi. Useimmiten ei nimittäin ole mahdollista laskea sen varaan, että unelmakämppä pysyisi markkinoilla muutaman kuukauden ajan niin että ehtii säästää takuuvuokraan tarvitsemansa rahat. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä hieman laskelmia ja selvittää, kuinka paljon lainaa vuokravakuutta varten tarvitsisi ottaa, sekä riittäisikö oma maksukyky tällaisen lainan takaisinmaksamiseen. Jos asunto vaikuttaa juuri oikealta, ei tilaisuuden kannata antaa mennä sivu suun pihiyden takia.

Ota edullinen laina takuuvuokraan Komplett Bankista

Vuokravakuutta ei ole onneksi pakko maksaa yhdessä erässä, sillä Komplett Bank tarjoaa joustavan lainan takuuvuokran maksamiseen. Komplett Bankin lainassa on se etu, että sinun ei tarvitse sitoutua kiinteisiin kuukausittaisiin lyhennyksiin ja määräaikaan, jossa laina maksetaan takaisin. Komplett Bankin Joustoluotto joustaa tarvittaessa myös takaisinmaksun osalta, ja voit itse päättää missä tahdissa haluat lyhentää lainaasi. Komplett Bankista voit saada lainaa 1000 eurosta alkaen aina 50 000 euroon asti. Ota pieni laina vuokravakuuden maksamiseen niin pääset muuttamaan heti etkä joudu pulaan tiukan maksuaikataulun kanssa, vaan voit maksaa lainaa takaisin silloin kun se sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Halutessasi voit maksaa kuukausittain ainoastaan lainan korot ja kulut.

Komplett Bankin Joustoluotossa on myös sellainen hyvä puoli, että mikäli tarvitset lisäbudjettia esimerkiksi muuttoauton vuokraukseen, muihin muuttokuluihin tai vaikka uuden asuntosi sisustamiseen, voit nostaa lisää lainaa tarpeen mukaan sinulle myönnetyn luottolimiittisi puitteissa.

Komplett Bankista voit hakea luottolimiittiä 1 000 - 50 000 euroa, etkä tarvitse vakuuksia tai takaajia. Riittää, kun olet vähintään 23-vuotias, ja että olet asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta, sekä sinulla on säännölliset tulot. Lisäksi tarkistamme, että lainan hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Lainan hakemista varten tarvitset myös sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Voit täyttää lainahakemuksen vaikka saman tien tältä sivulta löytyvällä lomakkeella, ja rahat ovat nostettavissa jopa samana päivänä eli heti, kun tulo- ja verotustiedot on tarkistettu.