Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Keittiöremontti

Onko edessä keittiöremontti pian? Listasimme asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon keittiöremonttia suunniteltaessa.

Keittiöremontti – hinta riippuu remontin laajuudesta 

Keittiöremontti on yksi kodin kalleimpia remontteja, ja hinta askarruttaa monen remontoijan mieltä. Ensin kannattaa miettiä, kuinka laajalle remontille omassa keittiössä on tarvetta. Keittiöremontin hintaan vaikuttaa nimittäin eniten se, tehdäänkö keittiössä pintaremontti vai uusitaanko koko keittiö rakenteista alkaen ja lattiasta kattoon. Pintaremontissa tarvitaan vähemmän materiaaleja ja siitä selviää useimmiten ilman ammattimaista keittiösuunnittelua, joka saattaa lisätä hintaa huomattavasti. Koko keittiön remontissa hintaa nostavat suunnittelun lisäksi suurempi tarve uusille materiaaleille ja keittiökoneiden uusiminen.

 

Keittiön pintaremontti on edullinen ratkaisu

Keittiön pintaremontilla tarkoitetaan useimmiten pintojen uusimista niin, ettei keittiön toiminnallisuuteen tai rakenteisiin kajota lainkaan. Pinnoiksi luetaan seinien ohella myös kaappien ovet, vetimet, tasot ja esimerkiksi välitila. Toisinaan keittiön ilmeen saa nykyaikaistettua pelkästään uusimalla vanhat vetimet, mutta usein myös kaappien ovet ovat niin vanhanaikaiset, että pelkkä vetimien vaihtaminen ei riitä. Kannattaa ottaa huomioon, että täysin sopivan kokoisia kaappien ovia saa harvoin ostettua suoraan kaupasta, koska keittiöt ovat erimerkkisiä ja oma keittiömalli on saattanut poistua markkinoilta jo aikaa sitten. Yleensä kannattaakin kääntyä suoraan kalusteiden valmistajien puoleen ja tilata uudet ovet mittatilauksena. 

Ovien valmistajilta kannattaa kysyä tarjouksia vertailtavaksi, koska uusien ovien hinnat voivat vaihdella todella paljon. Samalta valmistajalta voi yleensä tilata myös uudet omiin mittoihin leikatut tasolevyt. Keittiön välitilan ilmeen voi myös muuttaa erilaisilla tavoilla. Vanhojen välitilan laattojen päälle voi asentaa laminaattilevyä tai muurata ne umpeen muodikkaalla betonilaastilla. Laatat voi myös irroittaa ja laatoittaa välitilan uudelleen, ja joskus laatoituksen voi tehdä myös vanhojen laattojen päälle. 

 

Koko keittiön remontissa on mahdollisuus saada unelmien keittiö

Jos keittiö ei enää ole kätevä käyttää, säilytystilaa on liian vähän tai kaappien sisukset alkavat olla parhaat päivänsä nähneitä, kannattaa suosiolla tehdä koko keittiö uudelleen alusta alkaen. Koko keittiön remontissa kannattaa hyödyntää keittiön suunnittelupalvelua, joka auttaa suunnittelemaan uuden kokonaisuuden, sijoittamaan kalusteet ja valitsemaan värit ja materiaalit. Keittiön suunnittelupakettiin saattaa kuulua myös koko keittiön asennus, joka helpottaa varsinkin remonttitaidottomia. 

Keittiöremontissa asennetaan uudet kaapit rungoista alkaen, maalataan tai tapetoidaan seinät, vaihdetaan tiskiallas ja hana, uusitaan lattia ja vaihdetaan kodinkoneet uusiin. Remontissa tarvitaan usein myös putkimiestä ja sähkömiestä, mikäli esimerkiksi vesipisteen paikkaa täytyy muuttaa tai sähköpistokkeiden ja valojen paikkoja vaihtaa. Koko keittiön uusimisen hinta on huomattavasti suurempi kuin pintaremontissa, mutta toisaalta silloin saa täsmälleen sellaisen keittiön kuin itse haluaa. Toisinaan koko keittiön uusiminen on myös ainoa vaihtoehto, varsinkin todella vanhoissa kohteissa.

 

Rahoita keittiöremontti helposti Komplett Bankin Joustoluotolla

Mistä rahaa keittiöremontin toteuttamiseen? Komplett Bankista voit saada lainaa 1000 eurosta 50 000 euroon, jolla rahoitat helposti keittiön pintaremontin tai vaikka koko keittiön uusimisen. Komplett Bankin Joustoluottoa voit hakea helposti ja nopeasti vaikka heti tältä sivulta löytyvällä lomakkeella. Komplett Bankin Joustoluotossa on ainutlaatuinen etu, se on nimittäin täysin lyhennysvapaata. Voit maksaa luottoa takaisin juuri silloin kuin se sopii parhaiten omaan rahatilanteeseesi, kuukausittain on maksettava ainoastaan luoton korot ja kulut. 

Keittiöremontissa voi usein myös käydä niin, että kustannukset ovat suuremmat tai jopa pienemmät kuin alunperin on arvioitu. Joustoluotto on siitä kätevä remonttilaina, että voit tarvittaessa nostaa lisää lainaa oman lainalimiittisi puitteissa. Näin et joudu pulaan, vaikka remontissa tapahtuisi yllätyksiä tai unelmien keittiökoneet maksaisivatkin hieman enemmän. Komplett Bankin Joustoluotto on myös nopea rahoitusvaihtoehto, sillä parhaimmillaan rahat ovat nostettavissa jo samana päivänä kun teet hakemuksen, eli heti kun tulo- ja verotustiedot on tarkistettu. Joustoluoton hakemiseen ei tarvita aikaa vievää vakuuksien tai takaajien tarkistamista, koska meiltä saat luottoa täysin ilman vakuuksia ja takaajia.