Ole hyvä ja odota

Huoneistoremontin hinta

Näin toteutat huoneistoremontin hyvin ja joustavasti

Huoneistoremontti – hinta ja rahoitus

Huoneistoremontteja on yhtä monenlaisia kuin on asuntoja ja omistajiakin, ja remonttien hintoja ja kustannuksia on vaikea arvioida. Asunnon koko ja tarvittavat toimenpiteet ovat oma osansa, mutta myös tekijän valinta, materiaalit ja tekniset haasteet vaikuttavat hintoihin. Hyvin suunniteltu on huoneistoremontissakin puoliksi tehty, joten tässä muutamia vinkkejä huoneistoremontin suunnitteluun, hinnan arviointiin ja remontin rahoitukseen. Komplett Bankin Joustoluotto on fiksu ja edullinen rahoitusratkaisu, joka joustaa tarpeen mukaan. 

 

Huoneistoremontin suunnittelu

Suunnitellessasi huoneistoremonttia tee kunnollinen lista siitä, mitä remontoidaan. Aiotko remontoida keittiötä, kylpyhuonetta, maalata tai tapetoida, tehdä sähkötöitä, uusia tai käsitellä lattiaa? Listaa tarvittavat remontin kohteet ja käy kaikki läpi huolella – millaisen haluaisit lopputuloksen olevan, ja paljonko voit käyttää remonttiin rahaa. Tämän jälkeen päätä huoneistoremontin kohteet ja kartoita niiden lähtötilanne. Missä kunnossa on esimerkiksi lattia, pitääkö se pintakäsitellä, tai haluatko jopa uusia lattian materiaalin? Mikäli kyseessä on kylpyhuone, on lähtötilanteen arvioinnissa hyvä käyttää ulkopuolista apua. Kun sinulla on alustavat tiedot huoneiston tilanteesta ja remontoitavista kohteista, voit aloittaa budjetin miettimisen.

Myös tekijän valinta vaikuttaa huoneistoremontin hintaan. Aiotko toteuttaa osan töistä itse vai pyydätkö ulkopuoliselta tekijältä tarjouksen koko huoneistoremontille? Onko sinulla tarvittavat materiaalit jo valittuna? Tekijöiden hinnat vaihtelevat henkilön ja tehtävien toimenpiteiden mukaan, joten tarjousta pyytäessäsi määrittele mahdollisimman tarkasti kirjallisesti kaikki toimenpiteet. Voit myös tarvita useamman tekijän, mikäli teetät useampia asioita, kuten sähkötöitä, märkätiloja ja maalausta. Kun saat remontin suunniteltua ja kustannukset arvioitua, on aika harkita huoneistoremontin rahoitusvaihtoehtoja.

 

Huoneistoremontin hinta ja rahoitus

Huoneistoremontin hintaa kannattaa arvioida sekä tekijän tarjousten että omien tavoitteidesi pohjalta. Miltä haluat asunnon näyttävän remontin jälkeen? Huoneistoremontteja ei kuitenkaan tehdä joka päivä, joten tekijän luotettavuudesta tai materiaalien laadusta ei kannata tinkiä. Teetä kerralla kestävä ratkaisu sellaisilla materiaaleilla, joiden keskellä viihdyt pitkään. Valitse tekijöiden tarjousten perusteella itsellesi sopiva ratkaisu, ja käytä aikaa materiaalien kustannusten ja laadun vertailuun. Kun olet päässyt lopputulokseen, tee valintasi ja laske kustannukset. 

Vaikka budjettisi riittäisikin koko huoneistoremonttiin ja sen kustannuksiin, voivat haasteet matkalla yllättää. Remontoijien ruuhka-ajat, tarvittavat lisämateriaalit ja aikataulun venyminen saattavat nostaa huoneistoremontin hintaa. Ehkä kylpyhuoneesi onkin huonommassa kunnossa kuin luulit, ja joudut uusimaan sen kokonaan. Tällaisiin arkiyllätyksiin Komplett Bankin Joustoluotto on erinomainen vaihtoehto, ja sitä myönnetään myös huoneistoremontteihin. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava remonttilaina, jonka ottaminen ja takaisinmaksu tapahtuu sinulle sopivimmalla tavalla.

 

Komplett Bankin lyhennysvapaan Joustoluoton edut

Komplett Bankin Joustoluotto on lyhennysvapaata. Voit maksaa lyhennyksiä oman tilanteesi mukaisesti ja pitää halutessasi lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksat vain tilin ylläpitokulut ja nostetulle lainasummalle erääntyvät korot. Hakiessasi Joustoluottoa sinulle myönnetään luottolimiitti, joka on 1 000 – 50 000 euroa. Voit nostaa luoton kokonaan tai käyttää vain osan limiitistäsi. Joustoluoton korot ja muut kulut voit tarkistaa helposti ja nopeasti sivulta löytyvällä laskurilla.

Esimerkiksi 10 000 euron lainasta viidelle vuodelle maksat avausmaksua 95 euroa, minkä lisäksi tulevat korot ja tilinhoitokulut. Komplett Bankin Joustoluotossa on edullinen korko, joka sijoittuu 4,9 % – 19,9 % välille. Lopullinen korkoprosentti määräytyy hakijan tietojen mukaisesti, ja sitä peritään vain nostetusta summasta.
Huoneistoremontti tulossa? Hae Joustoluottoa helposti verkosta!
Sinulle voidaan myöntää Joustoluottoa jos olet täyttänyt 23 vuotta, olet asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta, sinulla on säännölliset tulot ja luottotietosi ovat kunnossa.

Voit hakea Komplett Bankin Joustoluottoa nettilomakkeella:
Tarvitset puhelinnumeron, sähköpostin ja verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen.
Saat välittömästi vastauksen sähköpostiisi, jossa pyydetään tarvittaessa lisätietoja.
Tarvittavat liitteet voit toimittaa sujuvasti suoraan Komplett Bankin sivuilla tai sähköpostitse.