Siirry suoraan sisältöön.
Ole hyvä ja odota

Mikä on kulutusluotto?

Keräsimme yhteen tietoja kulutusluotoista ja miten Komplett Bankin Joustoluotto eroaa muista

Mikä on kulutusluotto?

Pohditko, mikä on kulutusluotto? Markkinoilla on paljon erilaisia lainoja, luottoja, vippejä ja muita lainatuotteita, joiden nimet, ominaisuudet ja hinnat vaihtelevat suuresti. Kulutusluotolla tarkoitetaan lainaa, joka on tarkoitettu kuluttamiseen, eli hankintojen tekemiseen. Kulutusluottoja tarjoavat niin perinteiset pankit, kuin netissä toimivat luotontarjoajatkin. Komplett Bankin Joustoluotto on 1000 - 50 000 euron kulutusluotto, jota haetaan netissä ja jonka maksuehdot ovat erittäin joustavat.

 

Mikä on kulutusluotto ja mihin se on tarkoitettu?

Kulutusluotto on tavallisesti muutaman tuhannen euron laina, joka otetaan kulutustarkoituksessa, eli rahoittamaan erilaisia hankintoja. Kyseessä voi olla esineiden, kuten kodinkoneiden, viihde-elektroniikan tai vaikkapa huonekalujen hankinta. Toisaalta kulutusluotto voidaan ottaa myös esimerkiksi auton tai muun kulkuvälineen ostamista varten. Aina ei kuitenkaan tarvitse olla kyse materiaalin hankkimisesta, vaan kulutusluottoja käytetään myös palveluiden, kuten matkojen, remonttien tai autohuoltojen ostamiseen. Komplett Bankin Joustoluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse selvittää, mihin tarkoitukseen luottoa haet.

 

Onko kulutusluotto kallis?

Olet varmaankin kuullut, että kulutusluotto voi tulla kalliiksi. Markkinoilla onkin runsaasti erilaisia tuotteita, jotka eroavat toisistaan niin hintojensa kuin lainaehtojensa suhteen. Kannattaa vertailla huolellisesti eri kulutusluottoja. Tärkein asia, jota kannattaa verrata on tietenkin korko. Komplett Bankin Joustoluoton nimelliskorko on aina edullinen 4,9 % - 19,9 %. Lopullinen korko päätetään tapauskohtaisesti ja ilmoitetaan lainatarjouksessa. 

Koron lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota muihin maksuihin, joita kulutusluoton ottajalta veloitetaan. Nämä maksut vaikuttavat todellisen vuosikoron suuruuteen. Komplett Bankin Joustoluoton avaamisesta peritään avausmaksu, jonka suuruus vaihtelee luoton määrän mukaan välillä 45 €–195 €. Sen lisäksi peritään kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 €. 

 

Kuinka nopeasti kulutusluotto pitää maksaa takaisin?

Mikä on kulutusluoton maksuaika? Tavallisesti kulutusluotot ovat lyhytaikaisia, keskimäärin alle viiden vuoden lainoja. Tavallisesti lainaa myönnettäessä määritellään kiinteä kuukausilyhennys ja maksimilaina-aika, jonka puitteissa kulutusluotto pitää maksaa takaisin. Komplett Bankin Joustoluotto toimii kuitenkin hieman eri tavalla.

Joustoluotolla ei ole ennalta määrättyjä kuukausilyhennyksiä. Minimikuukausierät koostuvat vain koroista ja kuluista, lyhennyksen osuuden voit päättää itse. Voit maksaa suuria lyhennyksiä, jolloin laina-aika on lyhyt tai pieniä, jolloin laina-aika vastaavasti venyy. Joustoluotto tarjoaa myös mahdollisuuden vaihdella lyhennyserien suuruutta elämäntilanteesi mukaan. Jos tilanne vaatii tai jos haluat väliaikaisesti käyttää enemmän rahaa muuhun, voit maksaa pelkkiä kuluja ja korkoja niin monta kuukautta kuin haluat. Lyhennysvapaiden kuukausien pitämisestä ei tarvitse sopia Komplett Bankin kanssa erikseen ja niitä voi pitää rajoittamattoman määrän. Voit siis kirjaimellisesti päättää itse, milloin maksat kulutusluottosi takaisin.

 

Mikä on helpoin tapa ottaa kulutusluotto?

Komplett Bankin Joustoluoton hakeminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit hakea Joustoluottoa vaikka saman tien oheisella hakemuksella. Hakemuksen voi täyttää milloin ja missä tahansa, kun käytössäsi on netti. Hakemuksen täyttäminen onnistuu myös mobiililaitteilla, esimerkiksi puhelimella. Hakemista varten tarvitset pankkitunnukset, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.

Komplett Bankin Joustoluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse asettaa omaisuutta luoton vakuudeksi tai hankkia henkilötakaajia. 

Voit hakea Joustoluottoa, jos olet vähintään 23-vuotias, olet ollut kirjoilla Suomen väestörekisterissä vähintään viimeiset 3 vuotta ja sinulla on säännölliset tulot. Haun yhteydessä tarkistamme myös, että luottotietosi ovat kunnossa.

 

Komplett Bankin Joustoluotto pähkinänkuoressa

Kulutusluotto, jota haetaan netissä ilman vakuuksia
Nimelliskorko 4,9 % - 19,9 %. Lopullinen korko päätetään tapauskohtaisesti.
Lyhennysvapaa kulutusluotto. Ei kiinteitä lyhennyseriä, ei kiinteää laina-aikaa. Voit pitää niin monta lyhennysvapaata kuukautta kuin haluat.
Hakuehdot: 23 vuoden ikä, säännölliset tulot, vähintään 36 kuukauden oleskelu Suomessa ja luottotiedot kunnossa.